Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Élőben
  2014-09-25 13:59:37, csütörtök
 
   
  Egy nagymama ajándékot akart venni az unokájának. Meglátott egy műanyag dobozba csomagolt tollat, amelynek egyébként borsos ára volt.
- Döntsd el, hogy tetszik-e! - unszolta unokáját a nagymama, s közben próbálta felmérni a dobozban rejtőzködő toll különleges alakját.
- Én már láttam ilyet élőben - kiáltott fel a kislány, s úgy döntött, hogy kéri a tollat.
Tárggyal kapcsolatban még soha nem hallottam az ,,élőben" kifejezést. Nem tudom, hogy csak az említett kislány használja-e ezt a szót, vagy már elterjedt szélesebb körben is mint nyelvünk új leleménye. Első hallásra meghökkentő volt, de ahogy mélyebben belegondoltam, egyenesen találónak éreztem.
Az jutott eszembe, hogy mi, emberek hányszor vesszük körül magunkat falakkal, s így nem tudunk vagy nem akarunk kapcsolatba kerülni egymással. Nem láttatjuk magunkat ,,élőben", s emiatt nem fordulnak hozzánk bizalommal, sőt elfordulnak tőlünk, mert eltakar bennünket a fal, mint a tollat a mûanyag doboz. Nem kellene becsomagolnunk magunkat, mert ezzel magunknak és másoknak is ártunk.
Az említett toll már régóta ott állt a polcon, s talán ma is ott állna, ha valaki nem látta volna ,,élőben", a maga valóságában.

Nekünk, keresztényeknek Jézus, Isten szent Fia az élő valóság. Emberré lett, meghalt, de feltámadt a halálból, s a tanítványok látták ,,élőben", sokáig mégsem hittek neki. S mi vajon hiszünk-e Jézusban, bár nem láthatjuk őt ,,élőben", mint a magdalai Mária vagy a tanítványok?
Tamás még így is kételkedett:
,,Ha nem látom a kezén a szegek helyét, és nem érintem meg ujjaimmal a szegek helyét, és nem teszem a kezemet az oldalára, nem hiszem."
(Jn 20,25)
Jézus később azt mondta Tamásnak:
,,Mivel látsz engem, hiszel: boldogok, akik nem látnak és hisznek."
(Jn 20,29)

A hit Isten kegyelmi ajándéka. ,,Istentől kapott hitünk megszabadít attól, hogy kizárólag az egyéni lehetőségekre és korlátokra figyeljünk. Nem az ember ragaszkodik hitének erejével Istenhez, hanem Isten ad erőt az embernek a hitre."

(H. J. Eckstein)

Imádkozzunk naponta ezért az erőért!
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
Címkék: keresztényeknek, becsomagolnunk, lehetőségekre, belegondoltam, kapcsolatban, tanítványok, megszabadít, imádkozzunk, kapcsolatba, elfordulnak, valóságában, kételkedett, ragaszkodik, figyeljünk, unokájának, különleges, kifejezést, bizalommal, korlátokra, meghökkent, elterjedt, egyenesen, magunknak, találónak, bennünket, ajándékot, egymással, láttatjuk, fordulnak, használja, meglátott, feltámadt, leleménye, kizárólag, szélesebb, ujjaimmal, nagymama ajándékot, műanyag dobozba, dobozban rejtõ, említett kislány, jutott eszembe, említett toll, maga valóságában, tanítványok látták, magdalai Mária, szegek helyét, egyéni lehetőségekre, ember ragaszkodik,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Föld napja április 22  Szent György nap  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A végzet az  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  A fenyő nem szép fa, (...)  Szép estét kedves látogatóimna...  Életművészet  Jó éjt  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Mosolyogtál már ma?  Miért nem menti meg Jézus...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Alvó cica  Föld napja április 22  Pillangó  A Gömb  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Beney Zsuzsa - Tavasz  A fák lelke  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Bizonyos kulturális szint nélk...  Föld napja április 22  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Bizonyos kulturális szint nélk...  Ma  A lelki élet nem arról szól, ....  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Gondolatok az életről és szere...  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Maradék idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Zilahy Lajos gondolata  Becsüld meg azt amid van,...  képre írva  Facebookon kaptam  Szent György nap  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Pillangó  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Sokkal bölcsebb a természet,  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Próbálkozni kell ahhoz,  William Shakespeare idézet  Föld napja április 22  Pillangó  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Ébredj  Az embernek a társa: hiányzik.  Sokkal bölcsebb a természet,  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Sokkal bölcsebb a természet,  Sokkal bölcsebb a természet,  Próbálkozni kell ahhoz,  Környezetvédelem  Miért nem menti meg Jézus...  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Gömb 
Bejegyzés Címkék
nagymama ajándékot, műanyag dobozba, dobozban rejt&#245, említett kislány, jutott eszembe, említett toll, maga valóságában, tanítványok látták, magdalai Mária, szegek helyét, egyéni lehetőségekre, ember ragaszkodik, keresztényeknek, becsomagolnunk, lehetőségekre, belegondoltam, kapcsolatban, tanítványok, megszabadít, imádkozzunk, kapcsolatba, elfordulnak, valóságában, kételkedett, ragaszkodik, figyeljünk, unokájának, különleges, kifejezést, bizalommal, korlátokra, meghökkent, elterjedt, egyenesen, magunknak, találónak, bennünket, ajándékot, egymással, láttatjuk, fordulnak, használja, meglátott, feltámadt, leleménye, kizárólag, szélesebb, ujjaimmal, egyébként, hallottam, mélyebben, láthatjuk, csomagolt, hallásra, magunkat, nyelvünk, hányszor, említett, ajándéka, kegyelmi, boldogok, erejével, istenhez, eckstein, embernek, tamásnak, oldalára, másoknak, halálból, magdalai, jézusban, falakkal, nagymama, unokáját, felmérni, dobozban, kiáltott, tárggyal, unszolta, próbálta, amelynek, hozzánk, kellene, eltakar, naponta, akarunk, emberek, vesszük, kislány, alakját, kerülni, hitének, dobozba, hisznek, érintem, kezemet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 42 db bejegyzés
Összes: 8747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2236
  • e Hét: 10881
  • e Hónap: 17253
  • e Év: 68044
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.